Home
ProfielThema'sWorkshopsIdentiteitsprogramma'sPortfolioDru´de Nieuws

Contact

Routebeschrijving

Draoidh bv
James Stewartstraat 258 sous
1325 JN Almere
telefoon: 036 – 547 00 71
fax: 036 – 540 35 11
e-mail:

Marcel Kolder (1958), directievoering/senior adviseur

Huidig werk

Draoidh bv | bureau voor organisatie identiteit en communicatie | oprichter en senior adviseur. Adviseert top 1000 ondernemingen en (semi)overheid op het terrein van identiteit, innovatie en communicatie. 1997 – nu.

Stichting Breinstorm Zuiderzeeland | Oprichter en voorzitter bestuur: denk-doe-tank en innovatieplatform voor Flevoland en regio t.b.v. de verrijking van maatschappelijke, culturele, economische, stedebouwkundige, educatieve en recreatieve voorzieningen.

Stichting Almeregrid | Bestuurslid. Innovatief project (europese subsidie) op het terrein van gridcomputing, het delen van een netwerk ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek (een stap verder dan internet).

ORCA bv | oprichter communicatieadviesbureau. PR-bureau. 1988 – nu.

Initiatief Almere2018 | Nederland mag in het jaar 2018 opnieuw een Europese culturele hoofdstad aanwijzen samen met Malta. Almere2018 is een idee van Ym de Roos, Marcel Kolder en vele andere kerngroepleden om te bevorderen dat iedereen het in de komende jaren volslagen normaal gaat vinden dat Almere door de Nederlandse overheid wordt genomineerd om Europse Multiculturele hoofdstad te worden in het jaar 2018. Zie ook de speciale Almere2018 site (http://www.almere2018.eu)

Creatieve Cirkel Noord-oostvleugel Randstad | Marcel Kolder is als medeinitiatiefnemer betrokken bij de oprichting van een ‘creatieve VVV’ om de creatieve/innovative sector in de noordoostelijke randstadvleugel te bevorderen. Deze stichting gaat samenwerken met de Flevolandse ontwikkelings maatschappij, provincies, verschillende steden en de kamer van Koophandel Gooi, Eem- en flevoland. Het vehikel zal vergelijkbaar zijn met ‘The Hub’ in Eindhoven alwaar creatieven samen met organisaties als Philips tot doorbraken komen op hun vakgebied.

Karakter

Ondernemend, heeft scherp analytisch inzicht en kan snel situaties doorgronden, gedreven in het ontwikkelen van de organisatie-communicatie in organisaties, heeft strategisch inzicht, is goed in staat mensen te motiveren en te enthousiasmeren, is creatief en een krachtige verbeelder. Een doener met open mind en visie waarbij mens & omgeving centraal staan met een goed gevoel voor humor.

Weblog: kolder.blog2blog.nl

Vakbladen
"Een fijne priemwind sneed over het landschap." - Marten Toonder