Neem contact met ons op
Introductie
De boksring
Workshop
Cursus
Veranderproces
Humor
Achtergrond
D.N.A.
in het nieuwsartikelenlinksarchief

In het nieuws

Missing Link in de Beurs van Berlage

Op het symposium Last van de overheid georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken was de workshop Missing Link aan beleidsambtenaren, wethouders en politici een klein succes. »»»

Gemeente kan boze burger beter eerst bellen

Gemeenten schieten te kort in hun contacten met inwoners. Ze handelen brieven van burgers vaak te traag af of geven zelfs helemaal geen reactie. »»»

Ambtenaar slecht aan de lijn te krijgen

Burgers van kastje naar de muur
Ondanks forse investeringen in de telefonische bereikbaarheid van gemeenten, worden burgers nog steeds van het kastje naar de muur gestuurd. »»»

Ambtenaren overzien toekomst in zomervakantie

Een groot aantal ambtenaren komt terug van vakantie met de intentie een andere baan te zoeken. Slechts 9 procent geeft aan tevreden te zijn met de huidige job. »»»

Overheidspersoneel minder tevreden

Overheidspersoneel is steeds minder tevreden over het werk. Het percentage tevreden ambtenaren daalde de afgelopen twee jaar van 77 procent naar 72 procent. De jaren voor 2003 nam de tevredenheid juist toe. »»»

Paarse krokodil maakt eind aan overbodige regels

Staatssecretaris Joop Wijn gaat een groot aantal irritatiepunten van werkgevers in de loonsfeer uit de weg ruimen. Hij vereenvoudigt onder meer de regelingen voor geschenken in natura. Ook zet Wijn het mes in de regels voor maaltijden, telefonie en internet op kosten van de baas. »»»

Groot onderzoek bij Nederlandse gemeenten

‘De Gelukkige Ambtenaar’ ondersteunt een onderzoek bij Nederlandse gemeenten over de discrepantie tussen de gewenste dienstverlening aan burgers en de werkelijk geleverde dienst. Hiervoor maakt het projectteam gebruik van mystery quests. Dit gebeurt samen met studenten van de universiteit van Tilburg. (april 2006)

Museum voor overbodig beleid zoekt expositiemateriaal

Het Museum voor overbodig beleid is op zoek naar overbodig beleid: regelingen, nota’s of commissies die niets (meer) toevoegen, bekende boodschappen herhalen of onzin uitdragen. Het museum opent op 6 april 2006 haar deuren voor het publiek. »»»

14 december 2005 introductiesessie De Gelukkige Ambtenaar® in het WTC te Almere

Verminderen van regelgeving? Luisteren naar wat burgers willen en vertalen in daden? Het schijnt maar niet te lukken. Is een ‘andere overheid’ dan een utopie?... »»»

Kolder voor ambtenaren

Met de relatie tussen ambtenaar en burger is veel mis. Dat is niet alleen te wijten aan de ambtenarij, burgers moeten ook de hand in eigen boezem steken, vindt Marcel Kolder van Draoidh bv. Maar dat zijn er zoveel... »»»

Burgerlijke ongehoorzaamheid in een sterk format | Almeerse denktank haalt het Piratendebat binnen

ALMERE - Het spraakmakende debat en muziekfeest het 'Piratendebat' uit Nieuwleusen wordt door de stichting Breinstorm naar Almere gehaald. Eén week voor de gemeentelijke verkiezingen. Het spektakel vindt plaats op 27 februari in Danscafé Eindelijk. Almeerse artiesten, politici en de landelijke politiek hebben al toegezegd deel te nemen. »»»

Van kastje naar de muur met vragen over zorgstelsel

DEN HAAG/ANP - Burgers die vragen over het zorgstelsel hebben, worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Zo verwijzen medewerkers van Postbus 51... »»»

Commissie hekelt wispelturigheid

DEN HAAG - Wat ondernemers misschien wel het meest ergert aan de bureaucratie is dat de regels van de overheid te pas en te onpas veranderen. Wispelturigheid staat nummer 1 op ... »»»

Marcel Kolder te gast bij Stadsradio Almere

Op 11 juli 2005 zou Marcel Kolder samen met raadslid Nico van Duijn te gast zijn bij Stadsradio Almere in het programma Kunst en Politiek van Riet Wartenbergh. Nico van Duijn bleef zonder bericht weg, maar Marcel Kolder praatte met gemak een half uurtje vol. Onder andere over De Gelukkige Ambtenaar®. »»»

De Flexibele Ambtenaar